Een PC of een laptop, wat is het meest geschikt voor mij?

Harddisk
Solid state drive (SSD) zijn die echt sneller
31 juli 2017

Een PC of een laptop, wat is het meest geschikt voor mij?

Office Laptop

Een PC of een laptop, wat is het meest geschikt voor mij?

Ben je van plan een nieuwe computer te kopen? In dat geval is het niet zo gek dat je allerlei vragen hebt. Een van de vragen die het meest voorkomt, is “Heb ik een PC of een laptop nodig?” Een definitief antwoord is op deze vraag niet te geven. Dit verschilt namelijk heel erg per persoon. Zelf ben ik ooit begonnen met een laptop. Het was een prima apparaat en ik heb er veel (en ook erg lang) plezier van gehad. Toen het tijd werd voor een nieuwe computer, heb ik een PC gekocht, die ook erg in de smaak viel. Omdat ik beide soorten apparaten in mijn bezit heb gehad, kan ik mijn ervaringen ermee met jullie delen.

VergelijkingOffice Laptop

Als je een PC koopt, heb je meerdere onderdelen nodig; de computerkast zelf, een beeldscherm, toetsenbord en muis en eventueel nog andere dingen als bijvoorbeeld luidsprekers. Bij laptops zijn al deze onderdelen al ingebouwd. PC’s zijn ten opzichte van laptops krachtiger wat betreft processing power. Ook kan je, omdat je de onderdelen los van elkaar kan kopen, veel variëren bijvoorbeeld wat betreft de grootte van je beeldscherm. Laptops kan je niet veel mee variëren qua hardware, maar ook deze apparaten hebben hun voordelen. Ze zijn vooral handig op het gebied van mobiliteit. Ze zijn licht, niet te groot en dus ook makkelijk mee te nemen. Ideaal voor gebruik voor werk en/of school dus! Een PC en laptop zijn beide erg geschikt voor veel verschillende soorten gebruik. Omdat een PC vaak krachtiger is, kan deze wel eens wat duurder uitvallen. Dat neemt niet weg dat de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is.

Persoonlijke voorkeuren

Welk soort computer voor jou het meest geschikt is, hangt dus volledig af van je persoonlijke gebruik. Reis je veel, of heb je iets nodig voor op het werk/in de klas? Dan is een laptop de juiste keuze. Zoek je een krachtiger apparaat voor op een vaste plaats en wil je kunnen variëren in hardware? In dat geval zal een PC dus meer in de smaak vallen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *