Waar moet ik op letten bij aanschaf van een laptop?

Laptop
Kies ik voor Mac of Windows?
3 oktober 2017
solid state drive
Een Harde schijf of een Solid state drive (SSD), Wat is het verschil?
19 december 2017

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een laptop?

aanschaf van een laptop

De aanschaf van een nieuwe laptop is vaak een heugelijke aangelegenheid. Je koopt natuurlijk niet iedere dag een nieuwe laptop en het liefst wil je er zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarom krijg je hier een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een laptop.

De aanschaf van een laptop…

In eerste instantie is het belangrijk om voor jezelf helder voor ogen te hebben waarvoor en hoe je de laptop wil gaan gebruiken. Voor je werk of om spelletjes op te spelen? Thuis of juist vaak onderweg? Al deze keuzes dragen uiteindelijk bij aan de juiste keuze voor de aanschaf van een laptop.

Wil je een bepaald type laptop, zoals een lichtgewicht of een 2-in-1 laptop met geïntegreerde tablet? Begin dan direct met zoeken binnen deze categorie om bij de juiste modellen uit te komen. Voor je een beslissing maakt, is het goed om even te kijken wat je in dezelfde prijscategorie aan kwaliteit krijgt vergeleken met de andere type laptops.

Welk formaat heeft je nieuwe laptop?

Wil je een kleine laptop, die je gemakkelijk overal in je rugzak kan meenemen of kies je juist voor een lekker groot scherm, waar je alles goed op kunt zien? De grootte van het scherm, en dus van de laptop, wordt uitgedrukt in inches. Eén inch is ongeveer 2,5 centimeter, dus reken eerst maar eens uit wat jouw favoriete afmeting voor een laptop is.

 

Wat maakt het verschil?

Om te weten te komen waar een laptop toe in staat is, vergelijk je verschillende specificaties:

  • Werkgeheugen: hoe meer, hoe beter en sneller de laptop werkt.
  • Processor: Het type processor bepaalt de ‘rekenkracht’ en de snelheid van je laptop. Zoek dus op welk type processor jij minimaal nodig hebt.
  • Harde schijf: De grootte maakt uit, maar ook of het een snelle SSD is of een tragere HDD betreft.
  • Besturingssysteem: Kies je voor een Apple MAC OS of toch liever Windows?
  • Accu: De levensduur van accu’s kan erg verschillen; hoe meer milli ampère-uur (mAh) hoe langer de accu meestal meegaat.

Gebruik een keuze filter menu op internet of laat je helpen in een winkel. Lees altijd de reviews van jouw keuze goed door en bespreek je keuze eens met iemand die er verstand van heeft; dan weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt en nog lang na de aanschaf van je laptop kan blijven genieten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *