Laptopscherm van 13, 14, 15, 16 of 17 inch? HELP!

upgrade laptop
Je laptop upgraden of een nieuwe kopen?
4 mei 2018
resolutie
De ideale resolutie voor jouw nieuwe laptop!
18 juli 2018

Laptopscherm van 13, 14, 15, 16 of 17 inch? HELP!

laptopscherm

Welke maat laptopscherm past bij mij?

Waar moet je op letten tijdens de zoektocht naar een geschikte laptop? Een belangrijk onderdeel van je keuze, is de keuze van de grote van het laptopscherm. Kies je voor een kleiner scherm van 13 of 14 inch, of toch juist een zo groot mogelijk scherm van 17 inch? Het is afhankelijk van het gebruiksdoel welke keus je het beste kunt maken. Hieronder lees je de voor- en nadelen van de diverse schermgroottes.

Een scherm van 13 of 14 inch.

Een laptopscherm van 13 of 14 inch is klein en handzaam. Laptops met deze formaten zijn ideaal voor bijvoorbeeld studie of voor onderweg. De laptop kan gemakkelijk in een tas, en is daardoor goed te vervoeren. Dit formaat is echter minder geschikt voor als je veel moet schrijven. Doordat het toetsenbord wat kleiner is, liggen de toetsen dicht op elkaar.

Een scherm van 15 inch.

Een laptopscherm van 15 inch is gemiddeld te noemen. De laptop is wat groter en logger dan een laptop van 13 of 14 inch, maar toch ook handzaam genoeg om in een tas te kunnen vervoeren. Een laptop van dit formaat is geschikt voor mensen die veel schrijven, maar toch ook graag een handzame laptop willen hebben.

Een scherm van 16 of 17 inch

Ben je op zoek naar een laptop met een groot scherm? Dan moet je zeker een laptop van 16 of 17 inch kiezen. Deze laptop is door het grote formaat zeer geschikt voor het kijken van films, spelen van spelletjes of het veelvuldig schrijven van teksten. Het toetsenbord is ruim opgezet en dus ook geschikt voor mensen met wat grotere handen. Een nadeel is wel dat de laptop door zijn grootte niet makkelijk in elke tas past. Wil je een laptop van dit formaat regelmatig vervoeren, dan is een speciale laptoptas wenselijk.

Heb jij je keus voor de beeldschermgrootte al kunnen maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *